MINTTUSUKLAAKAKKU
Pirkan Ruoka-lehdestä 03/2012 poimittu ohje, jota oli testattava. Kuvasta tuli vahingossa mustavalkoinen :)
200g voita tai margariinia (käytin voita)
10 Pätkistä (laitoin pussillisen minipätkiksiä eli 140g ja tunnustan - yksi sujahti leipurin suuhun)
3 munaa
2,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
2dl vahvaa kahvia keitettynä
Koristeeksi laitoin valkosuklaata sulatettuna, sekaan hieman voita.
1. Sulata rasva ja suklaat miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.
3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
4. Kaada taikina voideltuun ja korrpujauhotettuun rengasvuokaan (1,8l).
5. Paista 175-asteessa n. 55min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
6. Koristele halutessasi.
Kakku oli maultaan ok, mutta lopputulos oli hieman höttöinen eli kakun kannattaa antaa maustua ainakin muutama päivä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti