Pullat

VANILJASOLMUT

Nyt vasta oli sopiva hetki harjoitella uuden blogimme käyttöä... Nämä maistiaiset tarjoiltiin labran "tytöille" jo viikko sitten ja tässä olisi lyhykäisyydessään ohje.


Pullien tekoon käytin ihan peruspullataikinan ohjetta vehnäjauhopussin kyljestä. Nesteenä käytin tölkillisen kookosmaitoa, johon lisäsin vettä sen verran että kokonaismäärä oli 1/2 litraa. Pullat olivat voilla leivottuja eli kaloreita ei kannata laskeskella :)

Jaoin taikinan kahteen osaan ja kaulitsin levyksi. Levitin täytteen ja taitoin levyn kahtia. Leikkasin n. 3-5 cm suikaleita, jotka väänsin "ruuville" ja solmin löysälle solmulle. Sen jälkeen hyvä nostatus, munaa ja raesokeria pintaan, uuniin ja nauttimaan lämpimäisistä. Työkaverit tosin saivat nauttia ns. eilispäivän leivonnaisia, mutta mikrossa lämmitettynä pulla maistui lähes samalle kuin uunista suoraan nautittuna.

Täyte:
100g voita
1,5 dl tomusokeria

Notkista huoneenlämpöinen voi ja sekoita siihen tomusokeri. Tein kaksinkertaisen annoksen, mutta vähempikin olisi riittänyt. Liika rasvankäyttö latistaa pullia uunissa.

Taikinan vaivaaminen käsin on ihanaa, minkä takia peruspullataikinan tai sämpylöiden leipominen on jopa terapeuttista :)

- Pirita -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti