KAURASÄMPYLÄT (n.40kpl)
Sunnuntaiaamu alkoi sämpyläntuoksuisesti. Perinteiset kaurasämpylät uunituoreina ja sipaisu rasvaa pintaan - NAM!
Ohjeen nappasin Anna-Maija Tantun "Hyvää ruokahalua" leivontakirjasta, joka on ollut meidän taloudessa kovassa käytössä. Vähän ohjetta kyllä tuunailin...
1 l maitoa
2 rkl hunajaa
100 g margariinia
n. 1 rkl suolaa
1,5 dl juustokastikejauhetta (Kotigastronomi) - oma lisäys
2 pss kuivahiivaa
n. 18 dl vehnäjauhoja
5 dl kaurahiutaleita
perunamuusin "jämät" - oma lisäys
Sekoita kylmän maidon sekaan juustokastikejauhe ja lämmitä maito hiljalleen kattilassa. Sekoita joukkoon hunaja ja suola, sulata sekaan myös margariini.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja. Lisää kaurahiutaleet sekä lämmin (42 astetta) maitoseos. Sekoita voimakkaasti. Lisäsin vielä sekaan edellisen päivän perunamuusin "jämät", jota ei ollut kuin muutama desi. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivan löysää, mutta irtoaa kulhon reunoilta.
Anna taikinan nousta n. 45min leivinliinan suojassa. Vaivaan taikina ja leivo sämpylöiksi. Nostata n. 30min ja paista 225 asteessa 8-10min.
Ja ei kun ääntä kohti...
Ison taikinan leivoin, jotta "Labran likoillekin" jäisi maistiaisia :)
- Pirita -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti