perjantai 23. maaliskuuta 2012

Sacherkakku/ -torttu

Sacherkakku/-torttu

Tein vuorostani muille labran likoille Sachertorttua, jota kuitenkaan kukaan heistä ei päässyt koskaan maistamaan. Olin kotona sairaan lapseni kanssa, jonka luulin jo taudista parantuneen, mutta toisin kävi. Kuume jatkui, enkä sitten päässytkään töihin, joten kakku vietiin loppujen lopuksi toiseen työpaikkaan nautittavaksi. Täytyy tehdä kakku uudestaan paremmalla onnella. Tässä kuitenkin ohje ja kuva kakusta/tortusta.

Sachertorttu

Pohja

150 g margariinia tai voita
150 g taloussuklaata
5 valkuista + 0,5 dl sokeria
5 keltuaista + 1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus

1,5 dl omenamehua tai appelsiinimehua
(2 rkl rommia tai konjakkia) itse en tätä osuutta kakkuun laiittanut


Täyte


2 dl aprikoosisosetta tai -marmelaadia tai -hilloa


Moussetäyte


200 g maitosuklaata 
2 dl kuohukermaa
(2 liivatelehteä) ei pakollinen


Kuorrutus


100 g voita tai margariinia
200 g taloussuklaata


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkasija 24 cm).
Sulata voi ja paloittele suklaa voin sekaan ja anna sulaa samalla sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuaisvaahtoon ensin suklaaseos ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden.
Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Paista 180 asteisen uunin alatasolla 50-60 min. Peitä vuoka tarvittaessa leinpaperilla, jottei pohja tummu liikaa.


Moussen valmistus:
Valmista mousse kakun jäähtyessä. 
Sulata maitosuklaa vesihauteessa.
Anna jäähtyä, muttei jähmettyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita suklaa kerman joukkoon ja lisää halutessasi kylmässä vedessä liuotetut ja kuumaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet haalenneiksi jäähtyneinä kerma-suklaaseokseen.
Anna vaahdon jähmettyä hetki viileässä.


Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Aloita kakun kokoaminen kostuttamalla ensin alimmaista kakkukerrosta
mehulla tai väkevämmällä nesteellä.
Levitä pohjan päälle ensin marmeladia ja sitten suklaamoussea.
Lisää seuraava kerros kuten edelle. Päälimmäisen kakkukerroksen päälle ei tarvitsen lisätä kuin mehua.


Peitä kakku kelmulla ja anna maustua 2h - yön yli.
Nosta kakku leivipaperin päälle.
Sulata rasva ja paloittele sekaan suklaa.
Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Kaada jäähtynyt, mutta vielä notkea seos kakun päälle.
Anna Jähmettya
Tarjoa kakku vaniljalla ja sokerilla maustetun kermavaahdon tai jäätelön kanssa.





-sini-

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! Pakko testata ohjetta, kun jossain vaiheessa löytyy hyvä syy herkkujen leipomiseen.

    -Pirita-

    VastaaPoista