MARJAPIILOT (12kpl)
Sunnuntai on usein leipomispäivä ja testasinkin kaapin perältä löytyneen Sunnuntai -täysjyvävehnäjauhopussin kyljessä ollutta ohjetta. Kaupassa myytävät Fazerin marjapiiraat ovat kyllä hyviä, mutta aika hintavia. Tällä ohjeella saa yhtä hyviä piiraita (jos ei jopa parempia!) ja huomattavasti edullisemmin. Suosittelen testaamaan! Hyvää kuvaa en piiraasta saanut ja tämäkin torttu on kuin Pisan torni :)
Pohja:
200g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
4dl marjoja (käytin pakastettuja mansikoita, mustikoita ja punaherukoita)
0,5-1dl sokeria (laitoin 1dl punaherukoiden takia)
2rkl perunajauhoja (olisi kaivannut 1-2rkl lisää)
Koristeluun: tomusokeria (tässä vain pelkistetty versio, koska näitä ei tarjoiltu vieraille)
1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.
2. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
3. Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten, jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat silikonisten muffinssivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä 12 kpl pyöreitä kansia juomalasilla. Nosta kannet marjatäytteen päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Seuraavalla kertaa voisi testata yhden ison piirakan tekoa samalla ohjeella... pikkupiiraiden näpertely oli aika näpertelyä.
-Pirita-
Vau! Herkullisen näköinen annos! Slurps :)
VastaaPoista-sini-